pátek 20. ledna 2012

Zápisky z Číny

Předem se chci omluvit, že jsem dlouho nenapsala žádný nový článek, ale jelikož jsem si výletem do Číny zkrátila zkouškové, mám teď docela hodně na pilno. Dneska jsem úspěšně zvládla zkoušku z matematiky, což pro mě byl na vejšce největší oříšek. Matiku mám fakt ráda, ale musí mít kantora, který ji pořádně vysvětlí a na to není na vysoké čas, takže jsem s ní opravdu zápasila. nicméně už mě čeká jen poslední zkouška ve středu a pak snad zasloužené prázdniny.

Dneska jsem Vám chtěla jen ukázat pár fotek z Číny. Neobráželi jsme památky, byli jsme tam na služební cestě, takže Velkou čínskou zeď nečekejte.
Jinak Čína mě uchvátila a zarazila zároveň, rozdíl oproti Evropě je opravdu velký. Všechno je jiné. My se o Číně učíme jako o prosperující ekonomice a oni přitom obchodují v garážích nebo dřevěných chatrčích. Restaurace, ketré jsou tam vyhlášené jsou prapodivně vypadající budovy, do kterých byste u nás asi nikdy nevlezli, ale JÍDLO JE TAM NAPROSTO ÚŽASNÉ. Nemá to nic společného s tím, co se u nás vydává za čínské restaurace, jedli jsme plno ryb a zeleniny a všechno je tam čerstvé, připravované přímo před vámi. Ryby si dokonce vybíráte rovnou z akvárka.  
Většinu návštěvy jsme strávili v provincii Kanton ve městě Shunde, poté jsme se přesunuli do města hazardu Macao a poslední dny jsme strávili v Hongkongu, kde jsme nevynechali návštěvu největšího nákupního centra Harbour City.
Snažím se jíst hůlkami, vůbec mi to nešlo a všichni u stolu koukali jen na mne.
Náš salónek v jedné z nejluxusnějších restaurací 
V Karaoke jsem dostala růži protože jsem vyhrála kostky
Lenošíme po masáži nohou

Jídelní lístek - masové pokrmy

Ulice v Macao - nákupní centrum značek Gucci, LV, Versace atd.

Živé krevety, které jsme si sami vařili v horké vodě



Hotel Venetian 
Benátky uvnitř hotelu Venetian

Vyhrála jsem v kasínu :)


Krevety Bubba Gump  - dobrotka
The Peak I love You zamilované vzkazy

6 komentářů:

  1. to je sila, akurat tento vikend na Discovery isiel dokument o tom ako sa staval hotel Venetian :) a ty si ho videla :) Zavidim:)
    Inak z coho je ten listok z toho hotela?
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, že jsem dokument neviděla...jo ten lístek je z toho hotelu, je tam kasíno velké jako 4 fotbalová hriště tak by byl hřích si tam něco nezkusit zahrát, já jsem měla štěstí a vyhrála jsem :)

      Vymazat
  2. Páni, vypadá to úžasně :) Čina je na mém seznamu zemí, co bych chtěla jednou navštívit na horních příčkách :)

    OdpovědětVymazat
  3. teda Evi, to je taková nádhera, taky snim o tom, že se tam podívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tam fakt hezké, ale hrozný kulturní šok a na okrajích města jsou polorozbořené garáže a chatrče a v tom oni žijí...

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře :o)