středa 7. listopadu 2012

Nakoupeno v Seattlu

O mé první cestě o USA jsem Vám psala v tomto postu. Dnes tedy trochu o tom, co jsem si za velkou louží pořídila. Měla jsem z domova samozřejmě seznamy a přesně jsem věděla, které kosmetické výrobky si chci koupit a do kterých obchůdků se půjdu podívat, ale pak jsem měla na nákupy všeho všudy 3 hodiny a to je v neznámém obchodním centru hodně málo. Nenašla jsem ani drogerii, takže jsem jen vletěla do Targetu a co jsem viděla, to jsem vzala, ale v 7 večer už byly stojany docela poloprázdné, takže moc toho opravdu není.

Ještě jednou bych chtěla říct, jak nesmírně milí jsou američtí prodavači. V každém obchodě vám také nabízejí slevovou kartu, se kterou okamžitě dostáváte slevu od 10% výše, bohužel ale většina požaduje adresu v USA nebo v Kanadě, takže jsem toho nevyužila. Ale i bez slev se v USA nakupuje báječně, obzvláště kosmetika, některé ceny až směšné. Naprosto běžné je platit kartou, když jsem vytáhla hotovost, docela se divili, ale udat jsem jí musela :D Pokud platíte měnší částky, tak po vás nechtějí ani pin, ani podpis, jen projedete kartu platební termínálem a je hotovo. Pokud platíme vyšší částku, už chtějí podpis elektronickou tužkou - tou píšu jako retard, jednou se mi to tak nepovedlo že prodavačka požadovala pas a kartu aby to mohla zkontrolovat.

Oblečení jsem si moc nenakoupila, v American Eagle jsem ulovila tyto tři kousky - džíny s potiskem za 20 dolarů, svetřík za 40 dolarů, což mi přišlo hodně ale moc se mi líbil, jeden jsem koupila také mamce, a tyrkysové triko, protože mám doma už dvě s dlouhým rukávem a skvěle drží, to stálo 4 dolary.

Dále vedly moje kroky do Victoria's Secret, protože jsem si chtěla koupit tělovou podprsenku s odendavacími ramínky. V kabince jsem strávila 30 minut, jelikož jsem nevěděla, jaké číslo vybrat. Slečna u kabinek mi ale ochotně udělala měření, řekla velikost a přinesla podprsenky na zkoušku - byla jsem mimo z toho, že mají speciální kousky jen na zkoušení. Nakonec došla k tomu, že mi nejlépe bude padnout objem 30 a velikost košíčku C nebo D, tyhle velikosti ale v kamenném obchodě nemají a byla jsem odkázaná na internet - tam jsem ale velikost také nenašla, takže si příště v USA koupím 32C, která mi také seděla. Ceny v kamenném obchodě totiž byly o dost výhodnější než na internetu. Od Victorky jsem si tedy odnesla jen sadu jejich tělových sprejů (Love Spell, Pure Seduction, Aqua Kiss, Hello Darling, Amber Romance), kterou doplnilo pár dalších kosmetických produktů převážně z Targetu, ale zdaleka to není vše, co jsem si chtěla přivést. MAC jsem třeba vůbec nestihla, tak snad se příště poštěstí.


Aussie 3 minute miracle - všemi opěvovaný, u Plum stále vyprodaný, tak jsem na něj zvědavá. Kondicionér mi akorát došel, takže ho začnu co nejdříve používat.

St. Ives Blemish Control Apricot Scrub - výrobek vychvalovaný na youtube, takže jsem ho také nemohla minout. Cena kolem 3 dolarů.

Laky Sephora by OPI - v Sephoře, kterou jsem navštívila, byl stojan vybraný, takže jsem vzala jeden šedostříbrný, jeden růžový a jako dárek jsem dostala zlatý. Cena jednoho byla 9 dolarů. U laků na nehty mají testery,a le jinak byl stojan hrozně nasvícený, takže když jsem si nechtěla lakovat nehty, musela jsem všechny vytáhnotu ven a prozkoumat.

Urban Decay báze pod oční stíny - tuhle miniaturku jsem v Sephoře objevila u pokladny, vzala jsem jí za 10 dolarů na zkoušku. Už jsem jí asi 4krát použila a jsem nadšená, stíny se nehnou celý den, plné balení u nás můžete objednávat  Plum v eshopu, má tam skvělé ceny.

Rimmel Clean Finish - také  objev z youtube, obsahuje vitamín A a E, já mám makeupy od Rimmelu moc ráda, tak jsem na něj zvědavá. Cena 3,40.

Maybelline the MegaPlush - řasenka, která u nás také není k sehnání, má ohebný kartáček a gelové složení. Cena mezi 5 a 6 dolary.

Deodoranty Secret - já jsem si vzala kokosový a hruškový, oba jsou gelové, jeden stál přes 2 dolary.

Poslední zastávka byla v Bath and Body works, kde jsem si chtěla očichat jejich slavné svíčky. Babičkám jsem přivezla miniaturky a sobě a kamarádkám koupila antibakteriální gely na ruce různých vůni. Mě nejvíc voní Margharita. Stály 1,50 a ještě byla akce, každý třetí zdarma.

O karambolech na letišti v Amsterdamu už jsem se také zmiňovala. Po tříhodinovém čekání ve frontě na náhradní letenku jsem se šla odměnit do Duty Free. Koupila jsem si anti-blemish solutions - gel na pupínky od Clinique, sadu minilaků GermanyCollection od OPI a sadu rtěnek od L'oreal, které jsem už delší dobu chtěla vyzkoušet.




O posledním nákupu bude samostatný článek a vy můžete hádat, co to je :)


Co se skrývá uvnitř?

Hezký den

Vaše Evelin



8 komentářů:

  1. Ty spreje VS bych také hrozně chtěla a všechny ty věci co u nás prostě nejsou samozřejmě :D poslední věc netuším co je, ale jsem moc zvědavá!! :))
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, tomu říkám skvělý nákup! Nejvíc asi závidím ty tělové spreje :-)

    OdpovědětVymazat
  3. V USA je zákaznícky servis na úplne inej úrovni, to je pravda.... my sme v tomto ešte poriadne zaostalé krajiny. Keď som tieto tvoje fotky videla, taká nostalgia ma zachvátila :) Nákupy v Targete a VS boli moje obľúbené.... A tie ceny... L´Oréal za polovičné ceny ako u nás, maybelline to isté a oblečenie... ani nevravím. Tam keď majú nápis ze "výpredaj", tak je to fakt výpredaj. U nás to zlacnia z 55 na 53, potom 49, potom 45, potom 39 a postupne az k 10. Aby z toho ešte čo-to vytrieskali. Hentam keď sú zľavy, tak poriadne. Ešte sa tam chcem vrátiť, aspoň na tie výhodné nákupy :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo přesně tak, v tomhle máme co dohánět, prodavačky by tam měli posílat na školení, u nás to podle mě mají za trest a zákazníci je vyloženě otravují (vím, že ne všude, ale někde mi to tak opravdu přijde) a ty ceny byly parádní, přesně jak píšeš :)

      Vymazat
  4. Nevydržím čekat...co se tedy skrývá uvnitř? Řekni, řekni! ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře :o)