úterý 4. června 2013

A mám to za sebou!

Uff uff po dlouhých a úporných bojích jsem v pátek úspěšně odstátnicovala a ukončila tak své bakalářské studium. Bylo to o nervy, poslední rok jsem kromě učení a léčení všech psychosomatických nemocí, které mohou člověka jen napadnout, nedělala skoro nic. Konečně je to za mnou! Šutr mi spadnul ze srdce, ale pocit úlevy se ani po třech dnech ustavičného slavení a gratulací nedostavil, dochází mi to nějak pomalu.
Pro štěstí u státnic jsem od přítele dostala po příletu do ČR náramek Pandora, který jsem i hrozně dlouho přála, maminka natrhala a nasušila nůši čtyřlístků a do kabelky jsem si přibrala i kliku pro štěstí, která mě od maturity doprovází na každé zkoušce. Když mě naši dovezli před školu, nechtělo se mi ani vystoupit z auta jak mi bylo špatně. Ještě hůř mi bylo, když vedle té nejhodnější profesorky přišla do komise ta nejpřísnější ze všech a můj pocit se nezlepšil ani poté, co jeden kluk odletěl z potítka rovnou na záchod, jelikož se mu udělalo špatně a vedle ze třídy vynesli ven dalšího kolegu, který jim tam rovnou omdlel. Kluka přede mnou vyhodili po dvou větách a já chtěla utéct ze třídy. Nakonec jsem si ale řekla, že otázky nemám špatné a něco prostě řeknu a pokud mi to nechtějí dát, tak ať si to nechají :D Nenechali a tak teď už si můžu před jméno psát Bc., i když já si na tom nijak zvlášť nepotrpím. Rodiče mě obdarovali krabicí vynikajících  makronek a jako dárek za státnice jsem dostala Ipad mini. Doma jsme to náležitě zapili šampaňským s jahodami a zajedli výbornou večeří.
Teď mám před sebou ještě další tři měsíce v Anglii a plánuji je využít k vylepšení blogu a příspěvků tady, ke čtení knížek, které od Vánoc schovávám na volné chvíle, hledáním těch nejlepších plavek na léto, sledováním filmů a cvičením. Na druhou stranu mě čekají i jiné podstatnější a těžší aktivity - výběr magisterského studia, hledání práce a asi už i rozhodnutí, zda není ten správný čas opustit rodinné hnízdečko a vrhnout se do vlastního bydlení. Ale i na ta těžší rozhodnutí se těším a jsem zvědavá jak se s tím poperu.

Žirafka pro štěstí

A jak vypadali Vaše státnice/maturita? Všem držím palce a těm, kteří už to mají pro letošní rok za sebou, gratuluji.

Mějte se krásně a držte se v tom nečasu, který u nás vládne.

Vaše Evelin

4 komentáře:

  1. Moc gratuluju, musí to být hrozné nervy! Ale hlavně, že to dobře dopadlo :) S tím, že ti to pořád jaksi naplno nedochází, si mi připomněla maturitu. Jako joo, byla to úleva, měla jsem radost, ale že bych zažívala pocity euforie a zadostiučinění to zas nee :) bohužel VŠ mám nedodělanou, teď se zas připravuji na přijímačky, které mě čekají v pondělí a když to klapne, tak za rok budu Bc. slavit taky :) Navíc máš pravdu, že je to vlastně jen další krok a máš jich před sebou spoustu dalších, neméně důležitých.. to bydlení už mě taky bere, přeci jen ve 23 letech už je asi pomalu načase, že.. :D
    pardon, jsem se rozepsala, ale tak nějak mě ten tvůj článek chytnul, docela si umím představit, v jaké jsi situaci :) jo a Pandora je krásná, jen mě mrzí, že ty zlaté přívěšky jsou tak strašně drahé, jinak už bych ji taky měla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem moc ráda, že ses takhle rozepsala :) Na přijímačky ti přeji hodně štěstí a i do dalších kroků :) Taky si říkám, že už bych se mohla osamostatnit, že věk na to už mám. Jinak s těmi zlatými přívěsky máš pravdu, to je vážne hrozně moc peněz za ně.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře :o)