středa 5. září 2012

17 facts about me

Tenhle článek je inspirovaný TAGem na blogu Evelin´s. Původně se to jmenovalo 30 dní se mnou, ale já jsem to pojala trochu jinak a vzniklo z toho 17 faktů o mě - 17 je totiž mé oblíbené číslo - aha, takže jich je 18 :)

1. tvůj současný vztah
S přítelem jsem 5 let a jsem spokojená. Ano, jsou chvíle, kdy nemáme stejný názor a lezeme si na nervy, ale vím, že je to člověk, na kterého se můžu spolehnout a který za mnou bude stát a v případě potřeby se za mě i  popere :)

2. kde bys chtěla být za deset let
V dobře placené práci, která mě bude bavit. Budu mít svůj vlastní domov, ať už byt nebo dům ve kterém budu bydlet se svým manželem a dětmi. Budu schopná se postarat o sebe a svou rodinu a nikdo se za mě nebude muset stydět – no uvidíme co nám osud přinese.

3. tvůj názor na drogy a alkohol
Drogy neuznávám, nezkouším a mám z nich strach, myslím, že kolem je stále více případů, na kterých se můžeme přesvědčit, že ta chvilka, kdy se po použití cítili skvěle je většinou vykoupená zkaženým zbytkem života. Alkohol uznávám v rozumné míře, ve velké míře dělá z lidí hlupáky a hulváty. Já sama si skleničku vína, Sex on the beach nebo melounovou vodku dám taky ráda, ale vím, kdy mám přestat – nikdy jsem nebyla opilá tak, že bych nemohla dojít domů, zvracela nebo si nepamatovala co se předešlý večer stalo. Umím se bavit i bez alkoholu, i když tím, jak jsem prdlá si většina lidí kolem myslí, že jsem toho vypila nejvíc ze všech.

4. tvůj názor na náboženství
Náboženství neuznávám – pardon ale neuznávám, většina válek v minulosti byla zapříčiněna právě odlišnou vírou a pod zástěnou víry se dodnes dějí odporné věci. Náboženství podle mě leckdy přechází ve fanatismus. Nechápu, jak si někdo může myslet, že je v pořádku, že mu někdo ublížil, protože Bůh to tak zřejmě chtěl nebo že jde a někoho zabije, protože Aláh to po něm chce. Jestli Bůh existuje tak je to hnusný sobec, který si k sobě bere jen hodné lidi, nechápu, jak by mohl na světě nechat tolik zmetků a nechat umírat mladé hodné lidi.

5. okamžik, kdy jsi přemýšlel/a o sebevraždě
Nikdy!! Mám se na to moc ráda a mám na to ráda své okolí. Všechno se přeci dá řešit. Věřím, že když kolem sebe nemáte rodinu, která by vám pomohla problém vyřešit, nebo kamarády, na které se můžete spolehnout, tak je to těžké, ale vzít si život není řešení, vždycky tím je ublíženo někomu dalšímu.

6. tvé znamení horoskopu a jak si myslíš, že to na tebe sedí
Podle horoskopu jsem Vodnář – charakterisika: Vodnáře jen tak snadno nepřehlédnete, rádi plavou proti proudu a mívají velmi originální myšlenky a neobvyklý životní styl. Největšími hodnotami pro tyto zvláštní osobnosti je svoboda a přátelství a jejich myšlení je o krok napřed oproti své době. Pro své idealistické názory se často potýkají s nepochopením. Vodnáři jsou pod vládou živlu vzduchu, jenž jim dává bystré myšlení a touhu šířit poznání.  – To podle mě úplně tak nesedí, protože si nepřijdu nijak extra originální, ale našla jsem i popis ženy ve znamení Vodnáře a to si myslím, že odpovídá: Je to silná a nezávislá osobnost, která přesto dokáže působit velmi žensky a šarmantně. Nedokáže žít bez svobody a má široký okruh nejrůznějších, často velmi neobvyklých zájmů. 

7. popiš celý svůj den v heslech
Hnusný budík – proměna ve člověka –  hromadná doprava – práce/škola/práce/škola – cesta domů – doba s přítelem a rodinou – domácí práce -  blog – koupel – youtube videa – spánek – a to vše proloženo dostatečným příjmem jídla

8. kam by ses rád/a podíval/a nebo přestěhoval/a
Z míst, které jsme navštívila bych chtěla žít v Londýně nebo Barceloně – obě města miluju. Láká mě i Švýcarsko, protože tam jsou neskutečně milí. Na dovolenou bych se chtěla vrátit do Lví zátoky ve Francii a dopřát si dovolenou z katalogů luxusních cestovek. A mým velkým snem je New York a Los Angeles.

9. tvá nejranější vzpomínka
Hraju si na chodbě v domě svého nevlastního dědy s dvěma pračkama – jedna z nich opravdu prala, v místnosti vedle leží má nemocná prababička – to my byly asi 2 nebo 3 roky, moje mamča dodnes nechápe, že si to vybavuji.

10. v co věříš
Sama v sebe a v osud, myslím, že svým rozhodnutím ho můžeme změnit aby byl pro nás co nejlepší, ale jsou také věci, které nezměníme, i kdybychom se na hlavu stavěli.

11. kdy jsi nerespektoval/a své rodiče
Taková chvíle nikdy nenastala. Respektuji je nejvíc na světě. Někdy s jejich názory nesouhlasím a neřídím se podle nich, ale to není otázka respektu, ale mé dubové palice.

12. jak důležité je podle tebe vzdělání
Vzdělání je pro mě důležité, jelikož si myslím, že otevírá více pracovních příležitostí. Vysokoškolský titul ale není zárukou inteligence a i vysokoškoláci dokáží být hloupí, pro mě je důležité, jak se o sebe dokáže člověk postarat a řešit situace v praktickém životě a ne jestli má IQ 160 ale je nepoužitelný.

13. jeden z tvých oblíbených pořadů
Friends – klasika, co nikdy nezklame, Gossip Girl a miluji pořady o vaření – třeba od Jamieho Olivera.

14. jak ses změnila za poslední 2 roky
Naučila jsem se být ještě víc samostatná a  soběstačná a už umím říkat lidem ne, i když ne pokaždé když bych chtěla :)

15. tvůj oblíbený film
Pomáda a Hříšný tanec – koukám na ně od 5 let, vyrostla jsem na nich a nikdy mě nebudou nudit a pak také animovaná Popelka od WD.

16. tvé cíle na příštích 30 dní
Relax, relax a relax a nákupy :D. Za poslední půl rok jsem toho měla tolik, že už si zasloužím na chvíli vypnout a mít čas jen sama pro sebe. A chci už konečně natočit nějaké video a publikovat ho tady.

17. tvé úspěchy a neúspěchy za tento měsíc
Neúspěchem bylo nesložení bakalářské zkoušky na první pokus a úspěchem bylo to, že jsem se z toho zatím nezhroutila. 

Pokud Vás zajímá ještě něco, napište mi to do komentářů, mailem nebo na formspring a já  třeba napíšu zase další článek nebo natočím video :) 

Pac a pusu Vaše Evelin

8 komentářů:

  1. Skvělá fakta :-)! je fajn se o mé oblíbené blogerce dozvědět něco nového i soukromého ;-) Palec nahoru za odvahu!

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý článek ... vidím tenhle TAG poprvé :) Jinak držím moc palce s bakalářkou! :))
    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Velmi pekne odpovede, mam rada taketo nahliadnutia do myslienok inych blogeriek - asi si ho inak poziciam, ak nevadi :-). To s tym alkoholom mame rovnake, malokedy nieco vypijem a stale si ludia myslia, ze som si dala nieco na naladu, kedze mam prirodzene velmi veselu a vtipkarsku povahu, no a ked sa atmosfera uvolni, som k nezastaveniu :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu moc ráda, když něco podobného vytvoříš :) tyhle články mě moc baví :)

      Vymazat
  4. pekný článok, mám rada články takéhoto typu.
    http://stylzeny.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře :o)