pondělí 6. srpna 2012

Můj kosmetický životopis


Tenhle článek jsem viděla u Rendy a hrozně se mi ten nápad líbil, tak jsem se rozhodla napsat taky jeden takový.

Tuhle fotku nejvíc miluje můj taťka a já u ní vždy lituji, že jsem se později nechala ostříhat. 

Můj kosmetický život začal okolo mých čtyř let a to s těmi úžasnými paletkami na líčení z hračkáren, které jsem milovala. Byla jsem spíže vizážistka. Strašně ráda jsem tím totiž malovala všechny okolo. Jednou mě hlídala moje babička a já jsem jí učesala a namalovala, jenže babička si za chvíli uvědomila, že měla být v nemocnici na vyšetření a tak tam se mnou vyběhla. Vůbec jí v tu chvíli nedošlo, že má jedno oko tmavě modré a druhé růžové, pusu fialovou a tvářičky jako Marfuška. Na oddělení pracovala její velká kamarádka, která vylezla z čekárny a pravila: „Pane XY vy pojďte dál, a ty (směrem k mé babičce) se běž umýt!“ Podruhé jsme zase naprosto zmalovala sestřenku a musela můj pracný výtvor okamžitě umýt – tenkrát jsem to obrečela, protože jsem nechápala, jak se to někomu nemůže nelíbit. Jinak jsem na prvním stupni znala asi tak jen laky na nehty, které jsem ale mohla používat jen na víkendech u babičky. Dodnes si pamatuji, jak mi je každou neděli odlakovávala, aby můj taťka nevěděl, že jsem je měla nalakované. Potají jsem chodila do koupelny hrát si s velkým štětcem na pudr, který měla má mamka v přihrádce pod umyvadlem. Byla jsem vždycky holčičí princezna. Měla jsem vlasy dlouhé do půlky zad a myla jsem si je broskvovým šamponem od Garnier, který u nás najednou zmizel, ale v Drážďanech si ho občas koupím a vzpomenu si na ta dětská léta, kdy jsme s mokrou hlavou běžela k taťkovi aby si čuchnul, jak mi vlasy krásně voní a mamka mi je pak zapletla do krokodýla (= francouzský cop), abych je měla druhý den vlnité.

Na druhém stupni základní školy jsme začali pravidelně jezdit na školy v přírodě a to bylo období barevných řasenek na vlasy, kuličkových lesků na rty a třpytek na tělo. V osmé a deváté třídě jsme s holkama experimentovaly i s barevnými šampony na vlasy a stříhaly si kolem obličeje kratší pramínky. Samozřejmě se ani mě nevyhlo období Avon a Oriflame. U nás ve třídě bodoval Avon a jeho řada Colortrend. Bohužel mi byla do vínku dána problematická pleť, takže jsem se od deváté třídy neobešla bez korektoru a pudru, protože jsem to prostě hrozně moc chtěla zamaskovat. Vyzkoušela jsem všechno možné a nejvíce si oblíbila značku Nivea a její tónovací krém.  V osmé třídě jsem také začala chodit s mamkou na kosmetiku a byl to pro mě zlomový rok – prvně jsem si nechala vytrhat obočí a oholila si nohy :) Kosmetička mě seznámila se zeleným korektorem, který se stal mým must-have na červené pupínky.

Na střední škole mé problémy s pletí stále přetrvávaly. Neměla jsem nikdy vyloženě rozsáhlé akné, ale občasné pupínky a černé tečky se na mé pleti objevují neustále. Na střední škole jsem tedy začala zkoušet drogérkové make-upy. Nejdřív ty šílené žluté od Miss Sporty a potom jsem přešla na ty normálnější od Maybelline. Při návštěvě v Drážďanech jsem objevila antibakteriální kompaktní pudr – značku už bohužel nevymyslím, ale nosila jsme ho v kabelce a každou přestávku kontorlovala stav obličeje. Používala jsem make-up, korektor, pudr, řasenku, oční stíny do barvy oblečení, které jsem měla ten den na sobě a milovala lesky na rty. Před první lekcí v tanečních jsem navštívila poprvé profeionálního vizážistu. Už nevím, jestli to byla slečna od Astoru nebo L´orealu, ale nalíčila mě moc hezky. Vrcholem docházky na gymnáziu byl maturitní ples, na který jsem se také nechala profesionálně nalíčit a pořídila si na něj svou první rudou rtěnku. Byla od značky L´oreal, mám jí pořád a je úžasně krémová.

Změna v mém líčení přišla ve druhém ročníku vysoké školy, kdy jsem objevila zahraniční blogy a beauty videa na youtube. Do mé výbavy přibyl bronzer, více odstínů tvářenek, rozjašňovač a tužka na obočí a hromada dalších věcí, které jsou pro mě dnes již nepostradatelné. Naučila jsem se vystínovat obličej i oči, objevila spoustu úžasných produktů a nalša novou závislost, kterou trávím většinu svého volného času – čtení blogů a později i psaní svého vlastního. Přiznám se, že stále nakupuji většinu mé dekorativní kosmetiky po drogériích a nevlastním moc dražších produktů. Opakem je ale pečující kosmetika. Přesedlala jsem na značky jako je Vichy, teď jsem propadla kouzlu micelární vody od Biodermy a řadě 3 steps od Clinique. Poslední dobou šílím po rtěnkách a marně se učím namalovat si linky a stále přemýšlím, jestli nezačít jako brigádnice pracovat pro Mary Kay a spojit zábavu s prací :)

A jak by vypadal Váš kosmetický životopis? Těším se na komentáře

Vaše Evelin

16 komentářů:

  1. Já to taky někdy sepíšu... :) A ty jsi na tom, jak se zdá, nebyla tak zle. (žádné tlusté linky a modré stíny:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne to bych nemohla vyjít z domu, na to je můj taťka pes a mamka má také nejraději nahé líčení :)

      Vymazat
  2. To já na můj kosmeticky životopis ani radši vzpomínat nechci :D Když vidím, že ani teď to neni dokonalé, ani tak dobré jak bych chtěla já:D Můj první make-up byl vypujčený od mamky, o 3 odstíny tmavší a a ještě jen na čele, kde se mi dělalo první akné:D A když na fotkách vidím to obočí.. no fuj:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak se začínat musí a obočí já měla vždycky přes půlku obličeje a ani dnes s ním nejsem spokojená :/

      Vymazat
  3. Moc ráda čtu takové články, je napsaný moc hezky, píšeš čtivě. Byla jsi moc roztomilá :-). A Mary Kay - do toho bych asi taky šla, tu kosmetiku mám celkem ráda, nělteré jejich výrobky miluju. Chystám o ní článek, a svůj kosmetický životopis asi taky napíšu :-).

    bourjoisgirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se moc těším na tvůj článek o MK i na životopis. Jo roztomilá :D později jsem měla z mezery mezi zuby děsný mindrák, ale s obměnou zubů se to docela srovnalo :)

      Vymazat
  4. Tyhle životopisy jsou super :D Na Avonu jsem také začínala a momentálně mě také nejvíce berou rtěnky ;)
    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. to je perfektní článek Evi :)) A tuhle fotku su pamatuju, neměla jsi na průkazce do jídelny nebo tak někde? :D

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezký článek :) Máš moc hezký blog, ráda si čtu tvé příspěvky a proto se hlásím nyní k pravidelným čtenářům :))
    http://michelleandherneverendingstory.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Nápaditý článek :)
    jsem jen o rok starší, ale začátky s Miss Sporty si pamatuju taky :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře :o)