středa 22. srpna 2012

Maybelline 8 in 1 BB Cream


Záplavě BB krémů se toto léto dalo jen stěží uniknout. Přišla s nimi celá řada kosmetických značek, a ty, které zůstaly pozadu to teď dohánějí. Ten od Garnieru mě zklamal, a tak když jsem na posledních nákupech v Drážďanech uviděla tento od Maybelline, koupila jsem si ho na vyzkoušení. Dopředu upozorňuji, že se nejedná o Maybelline Dream Fresh BB, který už pomalu proniká do našich drogérií a řada amerických a anglických blogerek o něm básní. Má podobný název, ale jak můžete vidět, balení je trochu jiné, na tom druhém je velkým růžovým písmem BB.
Můj BB

Krém slibuje 8 účinků:
- hydratace pleti
- krytí nedostatků
- viditelné vyhlazení
- hezčí vzhled
- lichotí pleti - zkrášluje ji
- nechává pokožku svěží
- chrání SPF 30
- nechává pokožku dýchat = bezolejový

BB krém byl v nabídce jen v univerzálním odstínu, ale protože většina tónovacích krémů, které jsem zatím vyzkoušela, nabízela vždy jeden nebo maximálně dva odstíny, neodradilo mě to od nákupu. Líbilo se mi balení a představa 8 účinků v jednom krému taky nebyla špatná a tak jsem popadla tester. Jeho barva mě teda nejdříve vyděsila, protože odstín Apricot mluví za vše, krém byl prostě oranžový. Nanesla jsem ho tedy na ruku a šla do dalších obchodů abych zjistila, co to udělá na normálním světle po nějaké chvíli. Krém hezky zhnědnul, takže jsem se pro něj  vrátila a těšila se, až ho doma vyzkouším.

Ale doma přišla rozčarování, odstín je tak univerzální, že na obličeji není skoro vůbec vidět. Žádné barevné sjednocení se nekoná a už chápu slogan na zadní straně, že po použití tohoto krému nebudete vypadat zmalovaně – to nejde, když to není vůbec vidět - nebo opravdu jen trochu a jen chvíli. Krytí tedy tím pádem nemá taky žádné a myslím, že krytí a barvený nádech je asi 90% úspěchu BB krému. Na druhou stranu se ale hezky nanáší, obličej po něm není mastný a kdyby byla barva dobrá, určitě by pleť projasnil. Jedno velké plus a důvod, proč hned neskončil v koši, je SPF 30. Používám ho tedy jako podkadovou bázi a opalovací krém na obličej už není potřeba.
Před použitím

Po použití - změna opravdu není moc vidět

Pro mě je teda BB krém spíše zklamáním, ale na druhou stranu doufám, že BB Dream Fresh bude mít všechny jeho pozitivní vlastnosti a že výběr ostínů u nás bude lepší než u ostatních značek, a tím pádem bude aspirantem na dobrý BB, kterých je v drogériích k sehnání málo. 
Zdroj obrázku


A jak jste na tom s BB krémy vy? Těšíte se na novinku od Maybelline?

Mějte se krásně, Vaše Evelin

14 komentářů:

  1. Neviem, ale pomaly mam pocit, ze co BBcko to sklamanie :-). Myslim teraz tie ne-azijske verzie... Chvalabohu som na tento trend este nenasadla, viem si predstavit, ake to musi byt frustrujuce kupit - skusit - sklamanie - vyhodene peniaze :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo přesně tak, tohle je první co jsem koupila, Garnier jsem měla ze vzorečku, takže jsem ráda, že byla možnost vyzkoušet ale neutratila jsem za něj peníze. No a tenhle mě fakt nenadchnul a jak říkáš ty, vyhozené peníze.

      Vymazat
  2. Skvělá recenze! :) Já si ještě žádný BB cream nepořídila, lákal mě ten od Garnieru ale jen do té doby než na něj holky začaly psát recenze. Myslíš že ten nový Maybelline Dream Fresh bude jiný, lepší?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám v to, hlavně bude na výběr z odstínů a všechny bloggerky i youtuberky z něj byly mile překvapené, tak doufám, že bude dobrý jako jejich recenze :)

      Vymazat
  3. Skvělá recenze, já se úplně lekla jak je oranžový :-)

    Nominovala jsem tě na Blog Award: http://evelinsbook.blogspot.cz/2012/08/blog-awards.html

    OdpovědětVymazat
  4. já jsem si díky většinou zklamaným blogerkám BB cream nekoupila a nezkoušela. Neříkám, že mě to nelákalo a neláká :-D ale zatím jsem spokojená se svým tónovacím krémem od Balea takže uvidím jestli do BB vůbec půjdu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baleu mám taky, je lepší než tento BB, ale moc mě taky nenadchnul :(

      Vymazat
  5. BB Maybelline je můj oblíbený, akorát vypadá úplně jinak, než tento "český"! Kupovala jsem ho v Londýně a od té doby ho nemůžu sehnat :-(

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že ten, o kterém se tak mluví, bude tomu londýnskému hodně podobný. Na druhou stranu se bojím, že zase půjde o zbytkové zboží pro východní trhy :( Já jsem totiž kupovala v Londýně rtěnku Rimmel by Kate a to se s tou českou nedá ani porovnávat. Ta česká verze je děsná :(

      Vymazat
  6. Já tedy vlastním ten BB cream Dream fresh a je celkem fajn. Jen vydrží pár hodin a jeho nejsvětlejší odstín je pro mě trošku tmavý, ale je fakt, že se dobře přispůsobuje tónu pleti. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho asi taky vyzkouším, četla jsem jen samou chválu :)

      Vymazat
  7. taky se na nějaký chystám:D můžu se zeptat kolik tento stál?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle je kupovaný v Německu, stál 8 eur, pokud chceš tu klasiku všemi vychvalovanou, tak v Rossmannu i DM jsou k sehnání max za 199 Kč, teď an něj bývají hodně akce :)

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře :o)