středa 8. srpna 2012

Mary Kay seminář

Minulý týden jsem měla díky své kamarádce Eli možnost navštívit kosmetické poradenství Mary Kay. Mary Kay je americká značka, kterou založila Mary Kay Ash a chtěla tím dát možnost ženám přivydělat si tím, co nás všechny baví. 
Kosmetika Mary Kay není testována na zvířatech, ale každý výrobek testuje 500 000 žen, což mě překvapilo. Takové menší heslo firmy je, že nákupem jejich přípravků spolupráce s firmou nekončí, ale naopak začíná. Každý kdo si chce od Mary Kay něco objednat, má totiž svou kosmetickou poradkyni, která sleduje, jak přípravky na pleť působí a doporučuje další výrobky, které jsou nově uvedeny na trh. Mě osobně se seminář moc zamlouval. Kde jinde se zadarmo necháte hýčkat a vyzkoušíte nové kosmetické produkty? Nejdříve jsem se bála, že nám budou výrobky vnucovány, jak bývá zvykem na podobných akcích, ale vůbec to tak nebylo. Na konci jsme dokonce byly pozvány na další seminář, který se specializuje na líčení očí - už se těším.
A teď k tomu, jak to celé probíhalo. Seminář se konal ve studiu Mary Kay v Roudnici nad Labem, které bylo krásně zařízené, takže bylo jasné, že se v něm budeme cítit dobře. Na začátku každá účastnice vyplní dotazník o tom, jak pečuje o pleť a jakou kosmetiku používá aby se poradkyně měla čeho chytit.
Pak už jsme přešly k té příjemnější části - zkoušení kosmetiky. Nejdříve jsme vyzkoušely sadu, která se jmenuje Hedvábné ruce a jedná se o broskvový peeling, vazelínku a krém na ruce. Tahle sada mě moc zaujala, ruce byly jak dětská prdelka.
Následovalo odlíčení obličeje, maska, která obsahuje peelingové částice, takže je to vlastně 2v1, ošetření tonikem a nanešení krému. Poradkyně nás naučila, jak výrobky správně nanášet. Překvapilo mě, že odličovač jsme nanášely pomocí mokrého vatového tamponku - všechno šlo dolu mnohem lépe :)
Představení společnosti

A jde se na to...

Odlíčení očí

Maska 


Z kosmetických výrobků jsme vyzkoušely dvě řady - řadu Timewise a Botanical Effect. Timewise je určen pro ženy od 25 let, což se nás ještě netýkalo, takže jsme z ní vyzkoušely jen oční krém. Každá řada se ještě rozděluje na dvě, podle typu pleti, což je podle mě naprosto úžasné. Z produktů, které jsme vyzkoušely, mě nejvíc zaujalo tonikum ve spreji - asi ho vyzkouším. 
Botanical Effects 

Timewise

Pleť byla po ošetření dokonale prozářená a připravená na make-up. Make-up od Mary Kay je jeden z těch lepších, které jsem za poslední dobu vyzkoušela a společně s korektorem mají opravdu stoprocentní krytí aniž bychom vypadaly jako po použití masky. Vyzkoušeli jsme také pudr, tvářenku, lesk na rty a řasenku. Mrzelo mě, že jsme si více nevyhrály s líčením očí, ale byl nám nabídnut další seminář, který se na to primárně zaměřuje, takže super. 
Zlomek líčidel

Tvářenky

A máme hotovo :)
Večer s MK se mi moc líbil, podle mě je skvělé, že si přípravky můžete vyzkoušet a podle toho posoudit, jestli si v budoucnu něco objednáte nebo ne. Já teď koketuji s myšlenkou, že bych se stala kosmetickou poradkyní a dělala vlastní semináře pro své kamarádky a známé. Co myslíte vy? Měla bych do toho jít? 

Vyzkoušely jste už někdy něco podobného? Chtěly byste se také účastnit podobného semináře?

Těším se na Vaše komentáře

Vaše Evelin

12 komentářů:

  1. Od MK mám jen minerální stíny - super, řasenka- normálka. Láká mě víc věci ale ty ceny...:X

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem se všemi produkty MK, které jsem doposud vyzkoušela fakt strašně spokojená! Jenom teda matující krém pod make-up není nic moc, ale zbytek z péče super! Strašně moc si přeju tu mikrodermální sadu :D Ale dát za to přes dva litry.. asi ne no :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mě právě ty ceny taky trochu zarážejí. Ale zase jsem ceny porovnala třeba s Clinique, který používám teď a to vyjde MK levněji, tak to asi zkusím a uvidím no...

    OdpovědětVymazat
  4. Moje mamka má od Mary Kay několik produktů a její extrémně citlivé pleti
    http://michelleandherneverendingstory.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Popravdě řečeno, já nadšenec Mary Kay zrovna nejsem, nelíbí se mi způsob propagace a prodeje (ale je to jen úhel mého pohledu)...ono se to na jednu stranu může zdát strašně super, že má každý zákazník svou kosmetickou poradkyni, která se o něj "stará" a že na začátku člověk absolvuje tady to odpoledne, které se honosně nazývá kosmetický seminář (také jsem na něm byla, protože kámoška se chtěla stát poradkyní, tak potřebovala někoho, na kom si může vyzkoušet líčení, takže mě samozřejmě taky neminula předváděcí akce a přesvědčování, že MK je nejlepší kosmetika ve vesmíru, společně ještě s několika dojemnými příběhy paní vedoucí, např. o tom, jak právě kosmetika MK jako jediná pomohla jedné klientce od akné, na který jí nepomáhalo vůbec nic, a jak jí to velmi zvedlo sebevědomí a je teď šťastná.
    Ale na druhou stranu tady ten osobní individuální přístup je jen součástí marketingového tahu...poradce je na klienta příjemný, tváří se jako jeho kamarád, takže klient snadněji podlehne a kývne i na něco, na co by jinak vůbec nekývl. Dále: poradce po cca 3 dnech zavolá telefonicky, aby zkontroloval, jak se klientovi ošetření pleti líbilo a jestli po něm neměl třeba nějaké problémy...za touto zdánlivou starostlivostí se ale skrývá taky to, že spousta klientů neumí říct do telefonu ne (navíc těsně po tom, co jim ta hodná paní zavolala a zajímala se o ně!), takže odkývou, že si teda tu sadu za několik tisíc rádi koupí.
    ALe je to jen můj názor, já jsem dost citlivá na sebemenší známky psychologické manipulace a jakmile ji někde vycítím ("bohužel" jsem měla na VŠ kurz hypnózy a autohypnozy, kde nám psycholog prozradil spoustu marketingových fint a taky naučil, jak se tomu mentálně bránit, takže jsem na to zkrátka trochu citlivější), tak jsem vůči tomu dost skeptická, i kdyby to opravdu byla ta nejlepší věc ve vesmíru :-)
    Ale nejdůležitější stejně je, jak to vnímáš ty.
    Samotné výrobky mi příjdou docela fajn. Ale zkrátka zastávám názor, že dobré věci nepotřebují reklamu, protože si ji udělají samy tím, že jsou dobré :-) V drogerce nebo lékárně, bych si MK klidně kupovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to já jsem v tomhle taky opatrná. Odpoledne bylo příjemné, ale paní nám vtloukala do hlavy, že pokud nebudeme používat na obličej jen jednu značku kosmetiky, že nebudeme mít hezkou pleť atd. Já zase nejsem až tolik ovlivnitelný člověk, jen ráda zkouším nové věci, takže už týden dávám dohromady pro a proti abych se rozhodla, jestli do toho jít nebo ne. Já osobně ani nejsem člověk, který by uměl ostatním něco vnutit, jen se mi odpoledne líbilo a chtěla bych něco takového vytvořit pro svoje kamarádky a známé. Měla bych to spíše jako koníček, jelikož studuji a na půl úvazku ještě pracuji, chtěla jsem něco v oblasti, která mě momentálně nejvíce zajímá :) Moc moc ti děkuji za tvůj názor...kurz hypnózy zní naprosto úžasně :)

      Vymazat
  6. ich korektory by som fakt chcela skúsiť :)

    OdpovědětVymazat
  7. Sem ráda že se ti to líbilo :)

    OdpovědětVymazat
  8. Slyšela jsem, že mary kay testuje na zvířatech,ačkoliv tvrdí že ne, to mi neni dvakrát sympatické...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bohužel nevím no, já slyšela, že jeden výrobek testuje 500 000 žen tak budu věřit radši tomuto faktu :)

      Vymazat
  9. Zial, Mary Kay testuje na zvieratach, tu mas o zalobe na nich kvoli klamlivej reklame:

    http://www.peta.org/b/thepetafiles/archive/2012/02/16/3-companies-booted-off-cruelty-free-list.aspx

    Je to velka skoda, ich vyrobky mam (som mala) velmi rada :'(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je smutné no, ale na druhou stranu je opravdu málo kosmetických značek, které to nejen tvrdí, ale i neprováději :(

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře :o)