pátek 3. srpna 2012

Letní speciál: Po opalování

Dneska přináším další článek ze série letních speciálů, tentokrát o péči po opalování. Péče po opalování nám zajišťuje uklidnění pokožky podrážděné opalováním, napomáhá rychlejší regeneraci spálené pokožky a v neposlední řadě existují také produkty, které opalování prodlužují a podporují rychlejší zhnědnutí pokožky.


Já používám následující trio péče po opalování:


Astrid - Pěna po opalování
Tahle pěna po opalování obsahuje 5% Panthenol a má výborné chladivé účinky. Na druhou stranu se ale dlouho vstřebává a zanechává na pokožce ulepený film.


Pantenol
Tento přípravek obsahuje D-panthenol, který má tišící, zklidňující, regenerační účinky. Přípravek nechladí tolik jako výše zmíněný sprej, ale rychleji se vstřebává do pokožky. Nejvíc se mi nelíbí jeho dávkování, prostě to na vás vyplivne mléko. Nechci být nějaká perverzní a nechutná, ale mě to připomínalo pouze jedinou věc, a to sperma (omlouvám se všem pohoršeným čtenářkám). Nejedná se o zázrak kosmetiky po opalování, ale na spálenou pokožku je výborný.


Garnier Ambre Solaire After Sun
Tenhle výrobek jsem zakoupila ve slevách na Garnier, které probíhaly v Rossmannu. Chtěla jsem nějaký hydratační krém po opalování a tenhle mi padl do oka. Popis výrobku zní přímo takto: Zkrášlující hydratační mléko po opalování obohacené o olej Monoi a zlatavou perleť - to je podle mě hodně lákavé :) Olej Monoi je olej z Tahiti a vzniká spojením květů ardénie a kokosového oleje.
Mléko nádherně voní, nelepí a skvěle hydratuje. Zlatavá perleť je samozřejmě zajištěna obsahem milionů třpytek, které mléko obsahuje. Po nanesení tedy záříte jako diskokoule, ale pokožka je sametová a hebká.


Dalším nezbytným pomocníkem je také tělový peeling, který odstraňuje odumřelé kožní buňky. Mezi mé oblíbené patří Lemon and grapefruit od Body Basic a také Vinný sprchový peeling od firmy Manufaktura.
Tenhle sprchový peelingový gel mám už od Vánoc, kdy probíhaly v Body Basic 60% slevy. Líbí se mi jeho osvěžující vůně, která mě během sprchování nabudí. Peelingové částečky jsou malé a jemné, takže je možné používat přípravek každý den.






Kosmetiku Manufaktura mám moc ráda. Vinná kosmetika je prezentována jako kosmetika zaměřující se na dámskou část zákazníků, jelikož má mít příznivé účinky na celulitidu. Peeling přímo obsahuje víno, panthenol a anticelulitidní komplex. Peelingové částečky jsou větší než u peelingu z Body Basic, na těle i trochu škrábou. Tento peeling používám zhruba jednou za 3 dny. 


A jaká je vaše oblíbená péče po opalování?


Těším se na komentáře a přeji krásné prázdniny. Vaše Evelin

8 komentářů:

  1. Ale víš co? Nevěděla bych, jak jinak to popsat, protože mě tenhle pantenol taky připadá prostě jako...sperma..:D
    Přestala jsem ho kupovat a kupuju v lékárně panthenol ve spreji a to je bomba:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já právě taky nevěděla, ten ve spreji je boží, ten jsem měla minulý rok, teď jsem kupovala tenhle a už to nezopakuji :)

      Vymazat
  2. presne ten trblietavy Garnier mam, pokozka je po nom kraaasne zlatava:D

    OdpovědětVymazat
  3. Super článok, mne žiadne maste ani krémy po opalovaní nepomáhajú, schladia ale keď sa spálim nepomôže naozaj nič :/ Máme doma asi 3 podobné prípravky + 2 Pantenoly ale nič :D Raz som sa aj ošúpala a bola som jak leopard.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak už jen klasický bílý jogurt - pomáhá úžasně a vychlazený z ledničky určitě ochladí :)

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře :o)