úterý 17. července 2012

Přivezeno z cest


Po delší době Vás všechny znovu zdravím, poslední měsíc jsem měla hektický – však to znáte, zkouškové není nic příjemného a na 14 dní jsem odjela s našima na dovču. Projeli jsme karavanem pobřeží Francie, Itálie a Španělska. Původně jsem se těšila, jak se podívám do milánských butiků a francouzských parfumerií, ale to s naším tatínkem a bráchama moc nešlo. Takže v tomto článku Vám ukážu pár kousků, které jsem přeci jen ukořistila. Nejvíce jsem nakupovala v Barceloně – kterou tímto jmenuji na centrum módy. Není to jen množstvím obchodů, které zde najdete, ale hlavně stylem místních obyvatel. Ani ve Francii jsem neviděla tolik krásně a stylově oblečených lidí jako v Barceloně. Musím spíš podotknout, že mě Francouzky velice zklamaly a kniha Se Šarmem Pařížanky se přízračně jmenuje jen podle hlavního města, jelikož v ostatních částech jsem potkávala spíše lidi bez špetky vkusu než ty vkusně oblečené. O Itálii by se dalo říct, že v péči o svůj vzhled vedou muži, aneb už jsem poznala, odkud jsou metrosexuálové, jelikož takové množství nagelovaných „slečinek“ jsem nikde jinde nepotkala. Já osobně nemám nic proti chlapům, co o sebe pečují a oblékají se stylově, ale tohle bylo vážně moc.  
Nákupy mi však znepříjemnily slevy – ano čtete dobře. Takové fronty na kabinky jsem ještě nikde neviděla. S velkým množstvím lidí se pojí také neskutečný zmatek a bordel v obchodě, takže i v Zaře to vypadalo jako v hadrárně s obnošeným zbožím a po celodenním chození po španělském hlavním městě jsem na prorvávání se davem neměla moc náladu. Takže jsem vzala první, co mi padlo do oka a výsledek můžete vidět níže. Přivezla jsem si jen 4 kousky oblečení a to sako, sukni a dvě podprsenky, na fotce jen jedna, druhá je stejná, ale v černé barvě.

Z prohlídky Carcassonne jsem si přivezla hodinky z jednoho malého obchůdku a z ptačího parku v Lyonu mám peříčkové naušnice.


Ve Francii jsme nakupovali potraviny v supermarketu Auschan – nejlepší hypermarket, kde jsem byla, jelikož jejich nabídka kosmetiky byla úžasná, což je pochopitelné, když většina značek pochází právě z Francie. Měli tu vše na co jsi vzpomenete od dětské péče po péči o zralou pleť od značek jako je Vichy, Bioderma, La Roche-Posay a Avéne. Bohužel se mi vybil foťák, takže fortky narvaných pultů nebudou :( Až na výrobky od Vichy vyšlo všechno levněji než v ČR, takže jsem se rychle vrhla na první co jsem viděla a popadla tohle trio.


Duo micelární vody od Biodermy stálo 15 eur – mám zásobu na dlouhou dobu dopředu. Pore Refiner jsem si koupila na doporučení mé oblíbené Angel a sprej od Evianu je můj must have číslo jedno na každé léto. Používám ho klasicky na osvěžení obličeje, ale také například na štípance od komárů – těch bylo v karavanu opravdu hodně, takže jsem svoje minibalení z Dubaje vyplencala ani ne za 10 dní.  

A co jste si hezkého přivezli z cest vy?

6 komentářů:

  1. litr biodermy za 15 eur? Sakra!! a tady 2x víc, to mě po..:))

    OdpovědětVymazat
  2. :)))))))))))) tak dej pak vědět jak Ti vyhovuje! Jinak karavanem takhle cestovat to musel být super zážitek :) to by mě celkem také lákalo!! Zásobu micelárky bych také potřebovala, protože už mám maličko :(
    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně dám :) jo byl to super zážitek a člověk si může zastavit téměř všude a zůstat tam jak dlouho chce :)

      Vymazat
  3. To sáčko vypadá skvěle! Podobné jsem si teď také pořídila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ho chtěla už dlouho, takže když bylo ve slevě, tak nebylo co řešit :)

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře :o)