čtvrtek 3. května 2012

Clinique 3 steps

Program 3 kroky péče od Clinique jsem chtěla dlouho vyzkoušet, a tak jsem si v rámci akce, která probíhala ve většině parfumérií, koupila tuhle sadu miniaturek, která má sloužit k vyzkoušení jednotlivých produktů za 700 Kč.
Výrobky začnu používat dneska, protože jsem ještě dodělávala péči od Vichy, o které jsem psala zde. V tomto článku Vám představím jednotlivé výrobky ze sady a celkovou strategii firmy Clinique a  programu 3 steps. Po určité době používání sady bude recenze :)

Clinique je první kosmetickou značkou vytvořenou dermatology. Výrobky jsou 100 % neparfémované a také testované na alergii. Každý výrobek je 12krát testovaný u 600 osob. Nejdůležitější péče o pleť je rozdělená do 3 kroků.
1. Čištění: Čištění je důležitým krokem, kter pleť připravuje na další kroky péče o ní. Důležité je, aby produkty na mytí obličeje, ať už se jedná o tuhá nebo tekutá mýdla, pleť nevysušovaly. Produkt Clinique na čištění pleti odstraňují odemřelé buňky a zachovávají lipidy, které napomáhají ochraně pleti.
2. Exfoliace: Proces exfoliace slouží k odstranění udemřelých buněk, prozáří pleť, optimalizuje její obnovu a připraví jí na použití hydratačníchpříparvků.
3. Hydratace: Hydratovaná pleť lépe odolává vlivům vnějšího prostředí, použití správného krému pleť zvláční a vyhladí.

Na základě této filozofie obsahuje každá sada 3 výrobky a to:
1. Mýdlo Facial Soap Extra-Mild - tekuté nebo pevné
2. Clarifying Lotion - podle typu sady různé druhy
3. Dramatically Different Moisturizing Lotion



Sadu výrobků Clinique 3 steps můžete pořídit ve 4 variantách podle typu pleti.
Typ 1 - Velmi suchá až suchá pleť
Typ 2 - Suchá až smíšená pľeť
Typ 3 - Smíšená až mastná pleť
Typ 4 - Mastná/Aknozní pleť

Já osobně jsem si pořídila typ 2, i když nemám na pleti vyloženě suchá místa, ale mám zkušenosti s tím, že pokud použiji výrobek určený přímo na mastnou pleť, tak mi obličej nepříjemně stáhne a napne. 

Na letáčku bylo napsáno, že účinky jsou na pleti viditelné již po 14 dnech, tak jsem zvědavá, jestli to tak opravdu bude.

Nakonec se s Vámi musím podělit o zážitek z prodejny Clinique. Naivně jsem si šla pro sadu přímo do této prodejny a ne do parfumerie, jelikož jsem doufala, že mi zde poradí, případně mi doporučí nebo přímo provedou diagnostiku pleti. Asi jsem konzultance nepřišla jako vhodný zákazník, kterému by měla jakoukoliv službu nabízet. Takže jediné co jsem se od ní dozvěděla byl fakt, že pokud mám na pleti sušší místa, mám si vzít typ 2 a že typ 4 je na pleť s velkými porblémy s akné - no to by jeden neřekl při názvu jednotlivých sad výrobků. Mě osobně vadí kolik negativních zážitků se na blozích v poslední době objevuje a doufám, že se české konzultantky a prodavačky polepší a inspirují se těmi zahraničními a budou se k nám opravdu chovat ve stylu "Náš zákazník, náš pán".

Používáte nějaký výrobek od Clinique? Máte zkušenosti s 3 steps?

Těším se na Vaše komentáře, Vaše Evelin

P.S. Nezapomeňte na probíhající Giveaway :)

7 komentářů:

  1. Dlouho váhám právě nad těmito 3 steps ale jak se znám tak na to zapomenu a až akce skončí budu je hledat. :D;)
    Rozjíždím nový blog protože na tom současném se vyskytli technické problémy, tak budu ráda když se přijdeš podívat. ;))

    http://makesbeliave.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce abys to stihla :) blog je moc hezký :)

      Vymazat
  2. Pání, zní to úžasně! Já o tom vůbec nevím (ale to je u mě klasika..všechno tak nějak půlroku zpět, s křížkem po funuse), ale určitě o tom pouvažuju a pokud se naskytne příležitost, tak vyzkouším :) díky za tip!
    Jinak od Clinique nic nemám, momentálně na péči o pleť používám produkty od La Roche-Posay a ty mi 100% vyhovují...:)

    OdpovědětVymazat
  3. Mas pravdu, s tym zakaznickym servisom je to v nasich (zjavne aj vo vasich) koncinach tragicke. Najhorsie je, ze uz ti nevedia poradit nikde nic, nerozumeju tomu s cim pracuju, napriklad aj v banke (!!!) nie su schopni ti odpovedat na otazky o ich vlastnych produktoch. To je aj preto, lebo vsade zamestnavaju samych brigadnikov-studentov, a ti samozrejme nie su tak vyskoleni, aby mohli predviest ukazkovy zakaznicky servis. mame sa od zapadnych krajin v tomto smere (nielen) este vela co ucit, bohuzial, je to tak. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano přesně tak, když jsi psala o bance, také jsem u nás pro něco byla, slečna byla mladší jak já, suprově jsme si popovídali o bakalářské práci, ale karta, kvůli které jsem tam byla mi po měsíci a půl stále nepřišla :/

      Vymazat
  4. Jee.. o téhle akci slyším nově. V jaký parfumerii jsi ji koupila? Dneska jsem obcházela Sephory a něco takového jsem si nevšimla..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to kupovala přímo v Clinique v Palladiu, ale měli to i v Sephoře a Douglasu,tak nevím jestli už to neskončilo, kdybych to někde našla, dám vědět :)

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře :o)