pátek 16. března 2012

Bělení zubů

Která z nás by nechtěla mít krásné bílé zoubky? Já myslím, že snad úplně každá. Moje zuby nejsou úplně šílené, ale nikdy nebyly tak bílé, jak bych si přála. Dlouhou dobu jsem koketovala s možností bělení u zubaře a v mezičase jsem si kupovala zázračné bělící pasty. K Vánocům jsem od mamky dostala poukaz na bělení zubů do studia GrandEstetic. Byla jsem nadšená a proceduru jsem cca před 14 dny absolvovala. 
Prostředí salonu bylo moc hezké, při příchodu se mě ujala recepční a dala mi vyplnit krátký dotazník, kde jsem uvedla osobní údaje a svým podpisem potvrdila přečtení všech informací - však to znáte, to se vyplňuje téměř všude. 

Před procedurou jsem si vyčistila zuby a pracovnice salonu mě usadila do křesla, nezapomněla mi připomenout, abych si zkontrolovala barvu svých zubů, abych potom poznala ten markantní rozdíl, který slibují - V této části se předem omlouvám, pokud budu někomu připadat nechutná, ale popíšu realitu tak, jak byla, bez jakékoliv přetvářky - Slečna mi podala balíček bělící sady, která obsahovala gumový náústek a poručila mi abych si jej vložila do úst a pořádně skousla, aby se gel dostal naprosto všude. No už tohle bylo odporné, náhubek mi trčel z pusy, měla jsem narvanou pusu asi tak, jako kdybych si tam vložila celé jablko. Dále mi slečna nasadila brýle a zapnula LED lampu, která měla účinek bělení urychlit a podpořit. Do ruky mi byl vložen jeden útržek kuchyňské utěrky, který měl zachytit případné sliny - ano, jsem nechutná. Slečna odešla se slovy, že kdyby bylo něco v nepořádku, mám zavolat. No mezi námi, nevím přesně, jak bych měla volat, když se náústek nemůže vyndavat a s ním rozhodně nemůžu vydat ani hlásku. Proces bělení začal...
Zhruba po pěti minutách byla moje pusa plná peroxidu a mě se nedělalo zrovna dobře, modlila jsem se aby si mě už někdo přišel zkontrolovat, jak mi bylo slíbeno. No musela jsem čekat ještě dalších pět minut než se zase objevila ta milá slečna a konstatovala, že se jí nějak hýbu a že mi to vůbec nejde na pusu. No tělocvik jsem fakt nedělala, seděla jsem jak zařezaná. Připomněla mi, že se musím víc usmívat a v žádném případě nesmím spolknout ani trochu toho, co teď zrovna v puse mám - no super. Ten kousíček kuchyňské utěrky rozhodně nestačil na to, abych si svoji pusu otřela, a tak se 6% peroxid ocitnul na mém novém tričku, protože já hlupák jsem si myslela, že budu na sobě mít ubrousek, jako u zubaře. Po těch nejdelších 20 minutách v mém životě, ve kterých jsem se rozhodovala, jestli se mám pozvracet nebo rozbrečet, zapípala lampička a byl konec. Vyndala jsem tu hnusnou gumu z mé pusy a sprintovala jsem k umyvadlu vypláchnout si pusu - nepomohly ani 2 litry čisté vody, aby ten hnusný pocit zmizel. 
Nadešel ten úžasný okamžik, kdy se podívám do zrcadla a bude vidět výsledek. Tak bude už vidět ten výsledek? Nebude!! Vytrpěla jsem 20 minut a rozdíl byl asi takový, jako když si ráno vyčistím zuby, no možná o trochu lepší, ale rozhodně nebyl poznat rozdíl ani o jeden odstín. Zklamaná jsem odešla bojovat s odporným pocitem v puse a rozhodla jsem se, že moje zuby zkrátka nikdy sněhově bílé nebudou...

A jaké jsou vaše zkušenosti s bělením zubů? Máte nějaký zaručený tip na bělící proceduru?

Vaše Evelin

9 komentářů:

  1. Bělící pásky Crest :), mám ozkoušeno :)... http://crestcz.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ty se zrovna chystám, protože white pearl mi přišlo málo účinné a navíc ta aplikace, no hrůza a bělící pasty moc nebělí :/ i když ta od crestu je prý na udržení bělení po aplikaci pásků dobrá.

      Vymazat
  2. údajně by se to bělení mělo ustálit až za dva týdny, během těch dvou týdnů prý to bělení ještě pokračuje. Ale to se může týkat jiné metody. Neříkali ti nějakou takovou informaci? O něčem podobném totiž uvažuju, od malička a hlavně po tátovi mám šíleně žluté zuby, ještě jsem bledule bílá a o to víc to vynikne. Ale bojím se výsledku, resp. pochybuju o výsledku, tak by mě zajímalo, co si o tom myslíš ty? Zásadní otázkou pro mě je, jestli to vybělí i mou přírodní barvu, nebo to vybělí jen zabarvení získané třeba kouřením, kávou, vínem, čajem apod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No už je to déle než dva týdny a výsledek není nijak markantní. Vážně mi to vybělilo jen malinko, maximálně o jeden osdtín, ale nic takového mi ani na proceduře neříkali. Nesměla jsem po bělení žádné barevné potraviny, kávu ani cigarety a nic podobného, z čeho právě skvrny vznikají. Mám podobný porblém jako ty, nemám skrvny na zubech, ale mám je prostě žlutější a nedoporučovala bych ti tuhle techniku. Když nenajdeš slevu, tak je to drahé a výsledek žádný. Poradila bych se se zubařem nebo dentální hygienistkou - nebo jak se to povolání jmenuje, těm bych věřila asi víc něž salonům :)

      Vymazat
    2. U těch zubařů je to ale běsná pálka, když ani netuším, jaký bude výsledek. Děsí mě, jaký to musí být dryják, když ti to má vyžrat tvou vlastní barvu zubů.
      Jinak díky moc za předání zkušenosti, už jsem nad tím váhala, ale po tvé zkušenosti... Navíc se tvém případě dopustili vyloženě chyb: absence "bryndáčku", ponechání bez dozoru, nepoučení.
      Někdy se chlácholím, že ty zuby nejsou až tak žluté, že to dělá ta barva pleti, ale fakt je, že na několika fotkách mě to praštilo do očí.

      Vymazat
    3. U nás chce zubař za kůru asi na 10 dnů 2000,-, v salonu měli akční cenu kolem 980,-K4, já to měla z nějakého slevového portálu, mamka odmítá prozradit za kolik. Do tohoto salonu už bych nešla, ale zase věřím, že nejsou všechny stejné a že někde to dělají lépe. Mě to fakt zaskočilo, že to bylo tolik neprofesionální, jediné co paní udělala bylo že zmáčkla čudlík na lampě, která ani nešla moc nastavit aby svítila přímo na zuby.
      A nic si z toho nedělej, každý máme jinou pigmentaci zubů, nehtů a kdybychom všichni měli bílý zářivý úsměv, čím by pak měli celebrity navrch :D - nadsázka samozřejmě, ale nač si dělat hlavu s něčím, co nejde moc změnit, to nemá cenu ;)

      Vymazat
  3. Já si myslím, žes narazila na nekvalitní služby. Seriózní firma asi nemá potřebu se propagovat na slevovém portálu. Nakonec, proč je to u zubaře asi tak hrozně drahé, má-li to mít nějaký efekt a nemá-li ti to zničit zuby? Zřejmě se na tom nedá ušetřit nijak. Já bych se svěřila jen zubaři. Nemůžu si dovolit ani takové ty domácí pokusy s bělením zubů. Může to poškodit sklovinu a tu já už narušenou mám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to jsem každopádně narazila. Prostě jsem to jen chtěla vyzkoušet a už vím, že tam nikdy nepůjdu a co se týká metod bělení, tak každý doporučuje něco jiného. Někomu stačí obyčejné bělící pudry, někomu nestačí ani bělící kůra od zubaře. Já citlivostí zubů netrpím, sklovinu mám v pohodě, takže mi nevadilo to vyzkoušet. Spíš mě zaráží, že se těmito službami prezentují a přitom je provádějí opravdu nekvalitně :(

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře :o)