neděle 3. února 2013

Český bestseller 2012

Díky dobrému odhadu mé maminky jsem vyhrála pozvánku na galavečer vyhlášení ceny Český bestseller 2012. Součástí pozvánky byla také noc pro dva v hotelu DUO v Praze 9 a slavnostní večer s rautem. Na akci jsem jela s přítelem a podělím se s Vámi o své dojmy.

Český bestseller je anketa, která se vyhlašuje již 14 let a jedná se o nejprodávanější tituly minulého roku v několika různých kategoriích. Nebudu zde vypisovat všechny kategorie a knihy, já jsem polovinu ani neznala - musím se polepšit. Myslím, že bude stačit, když napíšu, že v kategorii překládaná beletrie pro dospělé vyhrála kniha Padesát odstínů šedi, o které snad slyšel každý :)

Nejprve jsem měla z galavečeru trochu strach, nevěděla jsem,  jak moc nóbl akce to bude a prohledávala internet s fotkami z minulého roku, abych byla oblečená správně. To bylo ostatně v českých poměrech zbytečné, jelikož jedna slečna i před předepsaný dress code přišla v džínách a druhá si zapomněla doma sukni a měla jen dlouhé triko. Předepsáno bylo semi-casual takže páni měli mít tmavý oblek a dámy tomu odpovídající šaty, já jsem zvolila tyhle a nemyslím, že bych způsobila nějaké fauxpaux.
Šaty - Forever 21, kabelka CCC, boty Baťa

Večer byl dokonale připravený, do sálu nás doprovodili uvadeči a nabídli nám welcome drink. Večerem provázel Lukáš Hejlík, který prý hraje nově v Ordinaci v Růžové zahradě. Mě obecně se jeho moderátorský projev nijak zvlášť nelíbil. Myslím, že se mohl daleko více připravit, několikrát během večera se chlubil, že pořádá čtení pro děti, ale jeho vyjadřování se mi nelíbilo. Během večera si jednu z cen odnesl pan Ladislav Špaček a jeho proslov, to bylo pohlazení pro všechny uši - já toho pána opravdu miluju a vydržela bych ho poslouchat nekonečně. V průběhu rautu, který byl připravený ve třech různých sálech, aby se netvořily fronty, byl hlavní sál přestavěn tak, aby vznikl taneční parket pro zbytek večera. Po rautu následovala taneční část večera, kterou nás provázeli manželé Chlopčíkovi - pana Chlopčíka můžete znát ze Stardance. Jejich vystoupení a následná výuka latinskoamerických tanců byla úžasná a paní Chlopčíková má neskutečné nohy - budu se muset dát na tanec.

Hotelový pokoj podle mně moc neodpovídal 4 hvězdičkám, postele byly na kolečkách, takže když jsme si je sesunuli dohromady, odjížděly od sebe a neskutečně vrzaly jen při pouhém hnutí nohy. Mě ale všichni dostanou na jídlo, takže snídaňová nabídka mé dojmy z hotelu zlepšila, protože jsem nikdy nejedla lepší minipárečky.

Celkově se mi ale akce líbila, bylo to zase něco jiného, na co můžeme vzpomínat a třeba se nám poštěstí tipnout dobře i příští rok :)

Jaká knížka Vás v poslední době zaujala nejvíce?

Těším se na komentáře

Vaše Evelin


2 komentáře:

  1. Woow your dress is beautiful and you look great with it!! Love the cut and the color so much! Girly and chic at the same time!

    Hope you visit me on my blog
    fashionobsession-mieni.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře :o)