neděle 19. února 2012

Moje nová kabelka + co nosím v kabelce

Kdo četl můj poslední příspěvěk, tak ví, že mi na Valentýna přišla nová kabelka z Vj-style, takže tento článek bude o ní a také o tom, co každý den nosím v kabelce.


Kabelku jsem objednávala na konci ledna ze stránek vj-style. Jedná se o asijskou firmu, která anbízí kabelky, oblečení, boty a doplňky. Stránky mají přehledné, ceny jsou uvedené v dolarech a u výrobků vždy nechybí krátký popis a uvedené rozměry. Na stránkách se dá platit pouze přes Paypal, ale ten jsem si den před objednáním zařídila a myslím, že je to perfektní věc, jelikož se po vás chce při platbě už jen uživatelské jméno a heslo a nemusíte znovu vypisovat všechny údaje z vaší platební karty.
Co se týče samotné objednávky, kabelka stála kolem 38 dolarů a na výběr byly dva druhy poštovného, expresní s dodáním od 4 do 6 dnů za 18 dolarů a standartní s dodáním 7-15 dní za 10 dolarů. Já jsem si vybrala standandartní dobu, takže mě celý balíček stál necelých 50 dolarů, tedy necelou tisícovku. O průběhu objednávky jsem byla pravidelně informovaná mailem, takže jsem přesně věděla, kdy objednávku zpracovali a kdy poslali balíček. Balíček přišel přesně za 14 dní po objednání. kabelka byla zabalená v látkovém pytli a ještě ve 3 vrstvách igelitu, aby nedošlo k nějakému poničení. Při doručování opět nezklamala Česká pošta, která ani nezazvonila a pouze hodila do schránky lísteček, že jsme nebyli zastiženi a máme si dojít na poštu - to jsou tak líní zazvonit na zvonek?


Kabelka mě po rozbalení nadchla, hned jsem se do ní zamilovala, je přesně taková, jaká měla být. Materiál vypadá kvalitně a švy jsou rovné a pravidelné. Myslela jse, že dlouhé ucho půjde oddělat, abych ho nemusela nikam strkat, ale po prozkoumání jsem zjistila, že to bohužel nepůjde nebo jsem zatím nepřišla na ten správný způsob. Do tašky se vejdou i velké sešity, což je taky jeden z důvodů, proč jsem si jí objednávala. Jediné co mě trochu zarazilo byl "vnitřní vak" který byl docela hanebně obšitý, jak můžete vidět na fotkách.


Vnitřní kapsa

Ve vnitřní kapse je ještě kapsička na zip, což je super 




A co v ní nosím?


Mobil a peněženku - bez toho asi nemůžeme dnes odejít žádná
Sluchátka - hodinovou cestu do Prahy si zkracuju poslechem hudby
Diář, propisku a gelovky - do diáře si zapisuju vše důležité, a každý úkol si píšu jinou barvou - jo je to možná tochu divné, ale mám ráda věci zorganizované
Láhev Bobble - od té doby, co jsem jí dostala, jí nosím každý den v kabelce a pomáhá mi dodržovat pitný režim, který mám opravdu mizerný
Tictac - mít po ruce Tictac nebo žvýkačky je podle mě stejně důležité jako každé ráno použít deodorant
Papírové kapesníky
Pepřový sprej - ano mám v kabelce pepřový sprej, dal mi ho přítel na moje přání, myslím, že každý kdo někdy prošel "Sherwoodem" u Hlavního nádraží pochopí, proč ho mám u sebe


A samozřejmě nosím také malou kosmetickou taštičku, ve které mám nezbytné věci, v případě že se během dne potřebuji upravit - jmenovitě pudr Affinitone, kapesní hřeben od Essence, cestovní vysouvací štětec, krém na ruce, balzám na rty, pinetky a gumičky, pilník a dezinfekční gel na ruce. Kartičku jsem dostala jako dárek k nákupu v Ann Christine v Drážďanech.



A co musíte vy mít bezpodmínečně ve vaší kabelce? Těším se na komentáře


Vaše Evelin

20 komentářů:

  1. a fotka žádná? :( Zajímalo by mě, jak ta kabelka vůbec vypadá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. měla jsem nějaké technické problémy a nezobrazovaly se mi fotky, včera večer jsem to opravovala, doufám, že už se všude zobrazují :)

      Vymazat
    2. Už jí vídím, super :)) Je moc pěkná, přípomíná mi tu ze Zary :) Já velké kabelky zbožňuju :))

      Vymazat
    3. jo taky jsem ji viděla v Zaře, ale myslím, že tam vyšla o něco dráž :)

      Vymazat
  2. ta je dokonalá! a supr článek :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mám stejný diář jako ty :)
    Jinak ta kabelka není moc můj styl, ale samozřejmě chápu, že tobě se líbí a máš z ní radost :) Jinak asi můj druý článek na mým novým blogu bde právě o tom, co nosím v kabelce :)

    OdpovědětVymazat
  4. Evinko, zrovna jsem si chtěla koupit ten vysouvaší štěteček na pudr od Beauty...jaký s ním máš zkušenosti? I když u mě asi bude prvotní problém vybrat si pudr :/ už mě otravuje si nějaký kupovat, protože je vždycky moc tmavý, moc světlý, nebo nejčastěji ucpe póry a má značně problémová pleť ho prostě nesnese a osype se. Přemýšlela jsem nad takovým tím bílým (bezbarvým), na který jsem náhodou narazila v drogérce. Nemáš s ním nějaké zkušenosti? Byla bych vděčná :) Džejný

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se štětcem mám dobré zkušenosti, mám ho už strašně dlouho, kvalita je v poměru k ceně úžasná, vejde se bez problémů do kabelky. Co se týče pudru, já mám ráda Stay Matte od Rimmelu a nebo fixační transparentní pudr od Dermacolu. Transparentní pudr zafixuje make-up a není vůbec poznat na obličeji a ten druhý pudr Stay Matte mám taky ve světlém odstínu, většinou si u pudrů vybírám ty světlejší, protože nejsou tak pigmentované a rozhodně nezmění barvu make-upu, jen ho zafixují :)

      Vymazat
    2. Super děkuju :) já bych asi zkusila ten transparentní :) tak děkuju za radu ;)

      Vymazat
  5. Kabelka ma super farbu aj tvar, len by som bola asi nervozna z toho, ze nema nijaky zips ani nic na uzatvorenie (teda aspon som nic podobne na fotke nepostrehla). A co sa tyka posty, u nas na Slovensku je to rovnake, len myslim ze ta konkretna postarka co ti vhodila listok do schranky konala standardne, ved ked je adresat nezastihnutelny, tak to vzdy hodia do schranky nie? A aj keby vam zazvonila, tak ci tak by ti dala ten listok, lebo ona nemoze so sebou trepat vsetky baliky vsetkych ludi, takze by si si musela pon zajst na postu osobne... :)))
    Velmi sa mi paci tvoj blog, rada citam kozmeticke recenzie a rozne uhly pohladu na rozne veci, pridavam si ta do sledovanych blogov :)))
    Katarina

    http://katie-wonderfulworld.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Předem děkuji za krásný komentář a pochvalu blogu, těším se, až si prohlédnu ten tvůj :) kabelka má uvnitř kapsu na zapínání, která se tam vkládá, je na druhé fotce. A jinak když u nás pošta rozváží balíky, tak mají auto, ve kterém jsou všechny zásilky a měli by normálně zazvonit u všech a balík jim předat. Já jsem si to navíc nechala poslat k mamce do práce, kde je někdo celý den, abych právě nemusela na tu poštu, ale oni prostě nezazvonili a jen hodili lístek do schránky :/ ale tak hlavně, že kabelka došla :)

      Vymazat
    2. Ahaaa, tak potom chapem, ak maju auto a ani nezvonila, tak to je druha vec... lebo k nam (byvam v malom meste) chodi taka tetuska a ledva nosi tasku s listami a postovymi poukazkami a tak, a po baliky si vzdy musime ist osobne na postu, tam su uskladnene...
      Samozrejme, ze dolezite je ze kabelka dosla v poriadku a pekne zabalena :) Ja osobne nemam moc skusenosti s nakupovanim oblecka ani doplnkov cez net, nejako nemam vybudovanu doveru, pohodlnejsie je vyskusat si vec v kabinke, vidiet material a farbu nazivo. Ale nevravim, ze si nikdy nic neobjednam :) Nahodou knihy do skoly si objednavam cez net jedna radost :D

      Vymazat
  6. Ona bude té kabelce ze Zary tak strašně podobná proto, že je to se vší pravděpodobností její šuntovější kopie. Celý ten obchod je evidentně zaměřený na prodej laciných odfláknutých verzí cizího zboží. Zara je na svou kvalitu často předražená, ale do tohohle bych stejně nešla, originál je opravdu udělaný líp. Je tohle vůbec kůže, nebo jenom nějaká směs kožené drti a lepidla?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím jestli má cenu napodobovat zrovna Zaru, to už není takový rozdíl, ona možná i ta ze Zary bude jen napodobenina nějakého povedenějšího kousku. Já jsem s ní spokojená ať je pro mě za mě z plastu

      Vymazat
  7. Zara si nemůže dovolit takhle přesně někoho obšlehnout, protože je to žalovatelné a ublížilo by to její pověsti. Proto napodobuje návrhářské trendy, ale nekopíruje konkrétní výrobky, v tom je dost podstatný rozdíl. Obskurní asijské obchody tohle neřeší. A dělat za menší peníze horší verze kabelek ze Zary evidentně cenu má, vy sama jste si ji koupila. Je jedno, že jste to nebrala jako "levnější Zaru", prostě se jim vyplatilo přesně ukrást cizí design a prodávat lidem jeho tržnicovou verzi. Ostatně stačilo by mít trochu přehled a všimla byste si, že na těch stránkách jsou napodobeniny i známějších kousků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ale netvrdím, že to není napodobenina, nikde v článku nic takového nepíšu, v Zaře jsem jí viděla až poté, co mi došla domů a myslím, že stránka, ze které je kabelka objednaná je známá tím, že jsou tam napodobeniny ostatně jako ve všech asijských obchodech. Asie je v tomhle proste něpřekonatelná a myslím, že se nepodaří nikdy odstranění těchto plagiátů, samozřejmě že obchod prodává, jelikož si to lidi kupují, já ale myslím, že pokud jsem si koupila jednu kabelku, nikoho to nevytrhne. Plagiátům neholduji, sama nemám ráda třináctileté slečny, co nosí kabelku LV po městě a myslí si, že jim všichni budeme věřit, že je pravá. Mě se tahle kabelka prostě líbila a proto jsem si jí koupila, nikomu jí nepodstrkuji a nevydávám jí za pravý kousek a nechtěla jsem nikoho pohoršit.

      Vymazat
    2. Tohle je přece absurdní. Tvrdíte, že nemáte ráda plagiáty, ale sama jste si právě jeden koupila u prodejce, o kterém jste podle vlastních slov věděla, že je nabízí. To je pokrytectví a pro módní blogerku i ostuda. Pokud jste proti napodobeninám, logicky byste neměla dávat vydělat obchodům, které je prodávají. A rozhodně si to nemůžete omlouvat tím, že jedna zákaznice nic nezmění, protože to samé si řeknou spousty lidí. Navíc úspora nestojí za ten pocit, že nosíte laciný fake, ze kterého lezou nitě.

      Vymazat
    3. Já si jen stojím za tím, že tahle kabelka pro mě fakem nebyla, jelikož jsem nikde podobnou neviděla. Navíc tuhle stránku má ráda spousta blogerek, jelikož si prostě většina z nás nemůže dovolit originál a měla by ráda doma podobný kousek, takže jsme všechny ostudy a tudíž nechápu, proč tyhle blogy čtete, když vám to vadí.

      Vymazat
    4. Věděla jste, že ten obchod prodává napodobeniny, sama to říkáte. A nemá smysl vymlouvat se, že to dělá kdekdo, jenom se tím snažíte odmítnout vlastní zodpovědnost. Nemůžete zároveň odsoudit falešné vuittonky a sama podporovat obchod s plagiáty, to je prostě jasný rozpor.

      Opravdu každý nemá na tašku za tři tísice, ale poctivé řešení je buď si na ni našetřit, nebo si prostě koupit levnější, ale nezkopírovanou (taky existují, dají se třeba sehnat hodně pěkné a skoro nepoužité věci z druhé ruky, stačilo by zaměřit se na jiné internetové stránky). Vy jste se na čestné jednání vykašlala, a teď marně hledáte způsob, jak z toho vyjít s čistým štítem.

      Podporovat plagiáty rozhodně není mezi slušnými blogery normální. Na tenhle blog jsem přišla náhodou, nečtu ho pravidelně a ani to neplánuju. Ale vaši čtenáři si zaslouží vědět, že jim doporučujete obchod s napodobeninami. Proto sem ty komentáře píšu.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře :o)